De Moeder's essentiële oliën

Essentiële oliën worden vooral voor hun geur en voor hun energetische werking gebruikt. Dit gebruik stamt al van duizenden jaren geleden in China, India, Perzië en natuurlijk Egypte, waar het gebruikt werd in de geneeskunst en in de kookkunst. Essentiële oliën kennen door hun energetische werking veel toepassingen op het gebied van lichaam en geest. Zelfgenezing,harmonisering, versterking van het afweersysteem, herstel van evenwicht zijn voorbeelden.

Essentiële oliën vertegenwoordigen de ziel van de natuur waardoor zij op een harmonieuze wijze diep in ons kunnen doordringen. Hun zuiverheid en authenticiteit vindt zijn weerklank in een herkenning die in onze essentie wakker wordt gemaakt.

Essentiële oliën, ook wel etherische oliën genoemd, worden op natuurlijk wijze gewonnen uit bloemen, vruchten, zaden, hout, blaadjes en wortels van bloemen, planten en bomen. Dit kan door middel van enfleurage, destillatie of persing. Vaak zijn er honderden kilos bloemen nodig om 1 kg essentiële olie te produceren, waardoor de waarde van een olie hoog kan oplopen.

De Moeder's Geuren essentiële oliën zijn van hoge energetische kwaliteit, hetgeen je kunt ruiken en voelen.

Anijszaad - Pimpinella Anisum
Verwarmt en verfrist, ontspant en zuivert. Anijszaad etherische olie is een natuurlijk afrodisiacum. Het is niet sensueel gericht, maar maakt dat je hart energie goed kan stromen. Het brengt balans (ook in je aura) en maakt een goede verbinding tussen je chakra's.

Basilicum - Ocimum Basilicum
Trekt spanning weg uit je basis, reguleert de spijsvertering, voert afvalstoffen af. Wees voorzichtig met deze olie bij zwangerschap! Het is een geur die van alles naar buiten trekt. Diepgewortelde (negatieve) gevoelens kunnen behandeld worden met deze geur.

Bergamot - Citrus Bergamia
Geeft richting aan je leven (gidswerking), stimuleert positief denken, maakt je minder zwaar op aarde. Een hete geur vanwege het element vuur. Deze olie kan je beter vermijden tijdens warm weer omdat het irriterend kan werken voor zowel de huid als de geest. Wel heerlijk in koud weer vanwege zijn verwarmende eigenschap.

Cajeputi - Melaleuca Leucodendron
Verfrist je (mentale) energie, zet zorgen aan de kant, werkt kalmerend. Respecteer het natuurlijke karakter van deze olie: de meest eigenwijze geur van alle geuren. Gebruik deze geur voor doelgerichte handelingen. Het helpt je om NEE te durven zeggen.

Cassia - Cinnamomum Cassia
Haalt levensenergie uit de aarde, ontspant je basis, verhoogt de fantasie en creativiteit. Alle cinnamomum geuren hebben iets gemeen namelijk ze kunnen de geest troosten via zintuiglijke prikkeling.

Cederhout - Cedrus Deodara
Ontspant je organen, werkt grondend en brengt je zenuwen tot rust (na een drukke dag). Combineer deze geur niet met andere geuren (dus niet mengen met andere olien)!

Cederhout Atlas - Cedrus atlantica

Zeer aardend, brengt je dichter bij jezelf. Werkt kalmerend en vitaliserend. Hiervoor geldt hetzelfde als hierboven. Alle cedrus geuren hebben een voorkeur om alleen te zijn....

*Ciste absoluut - Cistus ladaniferus
Rustgevend, stimuleert de hersenen om spanning los te laten, ontspant de maag en biedt een goede nachtrust.

Citroen – Citrus limonium
De kracht van Citrusvruchten ligt in hun veelzijdig vermogen: zij kunnen diep reinigen, zij werken troostend, verfrissend, verwarmend, beschermend, voedend en verlichtend. Citrusvruchten zijn per definitie blije vruchten die heel goed kunnen overleven. Tegen een dipje is een citrusgeur een hele goede keus.

Citroengras - Cimbopogon Citratus
Mentaal verkwikkend, verfrissend voor je zenuwen. Trekt je uit patronen waar je in vast zit. Van alle geuren is deze geur geschikt om te gebruiken in momenten van verlies. Hij dringt diep in de geest van het verdriet.

Citronella - Cimbopogon Nardus
Verjaagt muggen. Verfrissend, stimulerend, opwekkend. Een weinig bekende eigenschap van Citronella is dat deze geur, zowel fysiek als geestelijk, de weerstand verhoogt. Vooral bij vrouwen en kinderen...bij mannen werkt het minder. De reden? Ook de Natuur is soms eigenwijs...

Den - Pinus Sylvestris
Activerend voor het energiesysteem, helpt tegen lusteloosheid, verlicht neus en longen. Het werkt uitstekend bij de verheldering van de zintuigen oog en oor. Ben je iets vergeten? Ruik aan deze geur en je zult merken dat je geheugen zijn werk weer optimaal doet .... echt verrassend.

Dille - Anethum graveolens
Verfrisser. Dillekruid is van nature een zeer sterk aardse geur, daarom helpt het ook goed om je gedachten te ordenen. De meeste kracht kan de olie geven aan mensen die verzuurd zijn (letterlijk of figuurlijk).

*Eikenmos absoluut - Evernia prunastri
Het grondt je en leidt je naar je zelf. Het maakt je bewust van je zelf. Het geeft ruimte in de buik en helpt je je gedachten te stoppen.

Eucalyptus - Eucalyptus Globulus
Laat spanning los, werkt opwekkend en verfrissend. Beschermt tegen negatieve en egoïstische gedachten.

Gember - Zingiber Officinalis
Verwarmend, helpt oude spanningen los te laten, ontspant in diepere gevoelens. Zeer geschikte olie voor momenten van zwakte. Bekend om zijn gebruik bij offers en onderhandelingen met goden en godinnen.

Geranium - Pelargonium Odorantissimum
Brengt zachtheid, trekt vriendelijkheid aan, maakt blij, opent perspectieven. Bij oudere mensen werkt deze geur speels, het maakt iets kinderlijks los en roept herinneringen aan de jeugd op.

Grapefruit - Citrus Paradisi
Harmoniseert (speciaal bij kinderen), laat afvalstoffen loskomen (reinigend), verfrist. Het helpt bij de regulering van de menstruatie cyclus en de vruchtbaarheid.

Heilige Basilicum - Ocinum sanctum
Haalt zwaarte weg en brengt rust. Zeer heilig kruid in India en in de Ayur Veda (Tulsi). Een aardse geur die zijn eigen weg weet te vinden. Het kruid weet in de meest bizarre omstandigheden van de grond en de omgeving zijn voeding te vinden en zet dat om tot de meeste krachtige olie die er is. Dit kruid benut zonne-energie via de wortels en niet via de bladen. Opmerkelijk in de natuur.

Jeneverbes - Juniperus Communis
Creeert ruimte in je gevoel. Reinigt je energielichaam. Geeft vastberadenheid en controle over jezelf. Deze geur kun je vergelijken met een lichtpunt dat de weg wijst. Wordt bij indianen gebruikt om de juiste weg/het juiste pad te vinden. Verheldert de zicht en smaak zintuigen (zintuigen die nodig zijn voor orientatie).

Kaneel bast – Cinnamomum verum
Een warme kruidige olie met een zoete sfeer van gezelligheid en warmte. Kaneel heeft een therapeutisch effect op verborgen emoties en blokkades zoals woede, depressie, angst en terughoudendheid. Deze olie kan het beste alleen gebruikt worden, zo

Kaneel blad - Cinnamomum verum
In tegenstelling tot de olie van de kaneel bast kan deze olie wel vermengd worden met andere zoeten geuren zoals Sinaasappel of Ylang Ylang. Zowel de Kaneel bast als de Kaneel blad olie kunnen op lange termijn een irriterende werking hebben op huid en luchtwegen. Gebruik deze oliën met mate (niet vaker dan 1x

Kardamon - Elletaria Cardamomum
Maakt harde en stekelige energie zacht (bij ruzie), helpt gevoelige mensen en geeft liefde de ruimte. De meest bijzondere eigenschap van dit kruid is, dat hij het communicatieve vermogen helpt en stimuleert. Mensen kauwen dit zaad vanwege de verfrissende werking, maar weinig mensen weten dat dit kruid (de smaak en de geur) een diepe en positieve werking heeft op het 5de Chakra, de zetel van communicatie.

Kruidnagel - Eugenia Cariophyllata
Dringt diep door, verwarmend, versterkt je gevoel, ontspant je hoofd, helpt loslaten, tegen eenzaamheid. Geestelijke pijn verdwijnt in de aanwezigheid van deze geur! De geur dringt door tot de genestelde pijn en zet de pijn om in een draaglijker gevoel met minder verdriet en leegte. Het maakt ook ruimte vrij voor begrip en acceptatie.

*Labdanum absoluut - Cistus ladaniderus
Rustgevend, verwarmend, heelt en brengt je bij jezelf.

Lavendel - Lavandula Angustifolia
Ontspannend voor de zenuwen, geeft ruimte aan je zelf. Zuiverend en werkt goed bij slapeloosheid. De moeder van alle geuren, het werkt niet alleen kalmerend maar roept ook verloren intuïtieve kennis op.

*Lavendel absoluut - Lavandula Angustifolia
Ontspannend voor de zenuwen, geeft ruimte aan je zelf. Zuiverend en werkt goed bij slapeloosheid. De moeder van alle geuren, het werkt niet alleen kalmerend maar roept ook verloren intuïtieve kennis op.

Limoen - Citrus Aurantifolia
Verzorgend, verzacht je gevoel en maakt je aura schoon. Stimuleert het afweersysteem. Een van de weinige geuren die ruikt naar zijn eigen oorsprong: de vrucht zelf. Hiermee laat het zijn authenticiteit zien. Citrus geuren zijn het meest geschikt om de aura te reinigen. Deze geuren zijn verbonden met het element water.

Mandarijn - Citrus Reticulata
Brengt zachtheid en geborgenheid (bij kinderen). Opmonterend, inspirerend, laat angsten verdwijnen. Goed voor de stembanden. Het maakt de stem zacht en helder. Mandarijn geur is een engelen geur (engelen voelen zich aangetrokken tot deze geur).

Mirre - Commiphora Abyssinica
Brengt een goede en opwekkende atmosfeer, innerlijke vrede, harmoniseert ruimte en lichaam. Het schept ruimte en verbondenheid in momenten van verwarring. Een verwelkomende geur, maar wel zeer mysterieus. Een goddelijk geur die mens en god bij elkaar brengt.

Neroli - Citrus aurantium
de bloesem van de godin. De geur verhoogt de innerlijke schoonheid van de vrouw. Bij mannen balanceert het de vrouwelijke energie (goed bij macho's om minder stoer te worden). De geur omsingelt je met ware schoonheid. Wil je je mooi voelen, brandt Neroli en verander van een saaie muts in mooie godin. Heel goed tegen schommelingen in het vrouwelijk hormonaal stelsel.

Nootmuskaat - Myristica Fragrans
Activeert de zenuwen op een positieve manier en is grondend. Helpt geduldig zijn. Een doordringende geur: dringt diep in de ziel van hen die gesloten zijn door verdriet en onbegrip. Een geur die in het geheugen blijft hangen en zijn werk blijft doen.

Palmarosa - Cymbopogon Martini
Verzorgt, geeft ruimte en veiligheid, helpt hart en longen (bij benauwdheid). Helpt loslaten. Het biedt troost en helpt verdriet te verzachten.

Patchouli - Pogostemon Patchouli

Maakt positief op alle niveaus, geeft kracht, werkt antidepressief, ondersteunt het geheugen. De vader en tegelijkertijd ook de moeder van alle geuren. Maakt mensen verliefd en heeft een mysterieus karakter. Trekt veel positieve energie aan, maar ook negatieve wanneer men het 's avonds gebruikt. Gebruik deze olie daarom alleen overdag als zijn werking zeer positief is.

Pepermunt - Mentha piperita
De juiste pepermunt geur voor in een aromalampje. Opwekkend, verfrissend en verlichtend. Verheldert de gedachten en helpt goed tegen angst. Liefst overdag branden, niet 's avonds. Goed hulpmiddel voor (te) lang slapers.

*Peru balsam - Myroxylon pereirae
Zet je in je kracht, zet twijfels aan de kant. Verwarmend en kalmerend bij stress en nervositeit. Een helende geur die het beste gebruikt kan worden bij het gevoel van gemis, melancholie en onherstelbaar verdriet. Het is een natuurlijke oppeper die de geest wakker maakt. Prachtige geur om mee te nemen bij een lange zware reis. Ook geschikt om te gebruiken als je net verhuisd bent: het maakt je nieuwe ruimte aangenamer en veilig.

Petitgrain - Citrus Aurantium
Geeft rust en ruimte. Goed voor het slapengaan. Versterkt intuïtie en creatief denken. Een geur vol kleuren en bezield met het element water. Goed te gebruiken bij het reinigen van je aura. Ruimtes en objecten hebben ook een aura en deze geur kan hiervoor gebruikt worden. Een paar druppels van deze olie in je kamer, je auto, of je kantoor, zorgt dat negatieve energie omgezet kan worden tot/in positieve energie.

Rozemarijn - Rosmarinus Officinalis
Zeer opwekkend, verfrist je zenuwen, maakt helder, brengt ritme. Geeft ruimte in jezelf en om je heen. Een beschermende geur. Van nature een conserveringsmiddel. Helpt om goede herinneringen lang te koesteren.

Rozenhout - Aniba rosaeodora
Geeft kracht, brengt openheid, brengt je naar je kern, geeft moed. Harmoniseert en bevrijdt. Geen enkele geur kan het gevoel van moedeloosheid zo goed wegnemen als deze geur. Een 'harde' geur die alle muren omver kan breken. Let op: te veel kan averechts werken, dus gebruik het met mate.

Sandelhout - Santalum album

De meditatie geur. De bijzondere kracht van Sandelhout voedt, beschermt en versterkt je afweersysteem. Wegens zijn aardse kracht is het een geur die je in het hier en nu houdt. Het helpt je spontaan te reageren, om in vrijheid te handelen terwijl je bij jezelf kunt blijven. Dit is ware romantiek.

Scharlei - Salvia Sclarea
Voert afvalstoffen af. Verbetert je stemming. Werkt ontspannend, opwekkend en inspirerend. Salvia olie kun je beter niet gebruiken in water (dus niet mengen met water). De geur is rijk aan het element vuur. De beste manier om deze geur te gebruiken is door het direct te ruiken of een paar druppels te verspreiden in een ruimte. Deze geur zet negatieve gedachten (negatieve gedachten zijn koud) in beweging en transformeert deze tot positieve (warme) gedachten. Dit is de kracht van het element vuur.

Sinaasappel - Citrus Sinensis
Verzorgend, geeft vrolijkheid, verlicht zorgen en geeft ruimte. De meest therapeutische geur van alle geuren. Deze geur geneest je ziel van verdriet. Het is een Citrus geur maar niet geschikt om je aura te behandelen omdat het zich direct richt op de chakra's. Ruiken is voldoende.

Steranijs - Illicium Verum
Activeert energiestromen in je lichaam, geeft rust aan de organen, verfrist de geest. Eetlustopwekkend. Een geweldige olie voor mensen die met astrologie werken. Dit kruid bevat alle elementen van de hele Kosmos. Het prikkelt je intuïtie. De beste manier om deze olie te gebruiken is bij meditatie en zelfreflectie.

Tea-Tree - Melaleuca Alternifolia
Verkwikkend, geeft innerlijk kracht, helpt bij concentratie, werkt verhelderend bij besluiteloosheid. Een goede olie om je handelen zuiver te houden. Deze olie is de beste remedie tegen onzuiverheid. Een natuurlijk reinigend middel voor gedachten en intentie.

Tijm - Thymus
Met deze medicinale geur smelten je problemen weg. Het losmaken, laten stromen van vastzittende energie. Een verfrissende geur. Tijm is ook heel beschermend voor jonge kinderen. Vroeger werd bij jonge kinderen in de buidelzak een takje tijm gestopt voor bescherming tegen negativiteit. Mensen met reuma kunnen goed tijm branden in een aromalampje, echt een verlichter.

*Tolu balsam - Myroxylon balsamum
Versterkt hartenergie, geeft licht en kracht aan alle meridianen, speciaal de hartmeridiaan. Een geur voor het 4de, 5de en 6de chakra. Het geeft kracht omdat het vol kosmische energie zit en een harmonieuze interactieve werking heeft met de kosmos zelf. Wees voorzichtig en gebruik deze olie met mate.

*Wierook (Olibanum - Frankincense) - Boswellia carterii
Verhelderend, rustgevend, verkleint je aura en beschermt. Goden zijn gek op deze geur. Brandt het om te bedanken wanneer je succes oogst. Let op: deze geur niet gebruiken in momenten van nood.

Ylang Ylang - Cananga Odorata
Verkwikkend voor de zenuwen, hartverwarmend, geeft zelfvertrouwen (geeft de burger moed). De Cananga geur is meer dan een sensuele geur, het is de geur van/voor de engelen, de geur voor contemplatie, zelfreflectie en eerbied. Voel je je schuldig en is dit gevoel ongegrond dan is deze geur de beste remedie ervoor. Het helpt je om jezelf van binnen te bekijken. Als je er open voor staat kan deze geur een gevoel van verliefdheid bij je opwekken. Het maakt dat je de essentie der dingen weer kan herkennen en waarderen.

Zachte Lavendel - Lavandula Angustifolia
Ontspannend voor de zenuwen, geeft ruimte aan je zelf. Zuiverend en werkt goed bij slapeloosheid. De moeder van alle geuren, het werkt niet alleen kalmerend maar roept ook verloren intuïtieve kennis op.

*Au bain Marie.
Sommige essentiële olieën zijn bij kamertemperatuur te dik of te weinig vloeibaar. Door de essentiele olie au bain Marie te verwarmen wordt de olie vloeibaar gemaakt.

Adresgegevens

Sint Agathastraat 21
6287 AJ  Eys
M: 06 54 34 07 79
E: info@wierookenmeer.nl
KvK:17239611

Volg ons

1444669416 Facebook lichtpaars1444669452 Twitter lichtpaars1444669464 LinkedIn lichtpaars

Nieuwsbrief

Als u op de hoogte gehouden wilt worden van ons nieuws en speciale aanbiedingen, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief (maximaal 1x per maand).