x 

Winkelwagen is leeg

Het gebruik van geuroliën

Gebruik als geurolie voor aromalampjes

De geuroliën zijn uitstekend geschikt als olie voor aromalampjes. Het flesje is handig in gebruik door een geïntegreerde druppelaar. Door het flesje (rustig) op zijn kop te houden kun je het gewenste aantal druppels goed doseren in het bakje met water van het aromalampje. Een alternatief is om wat schelpenzand (kanariezand) in het bakje te doen en daarop een aantal druppels geurolie.

Let op: als je een brandend aromalampje bijvult met water gebruik dan nooit koud water. Het glazen of stenen bakje kan dan namelijk 'schrikken' en knappen. Gebruik dus altijd warm water als je bijvult.

Gebruik op geursteentjes, houten geurhartjes en luchtverfrissers

De geuroliën kunnen ook goed gebruikt worden bij geursteentjes, houten geurhartjes en allerlei soorten luchtverfrissers. Pas wel op bij gebruik op textiel, aangezien de donkere oliën vlekken achter kunnen laten.

Geuroliën en Aromatherapie

Aromatherapie is heel populair. Het is een plezierige manier om onze stemming, ons welbevinden en de sfeer in huis te verbeteren. Van onze zintuigen is de reukzin het nauwst verbonden met geheugen, emoties en de hormoonhuishouding. Geuren kunnen een positief effect hebben op onze stemming en emoties, en kunnen meer evenwicht en harmonie in ons leven brengen. Elke geur kent specifieke effecten en toepassingen, die per persoon kunnen verschillen. Lavendelgeur werkt rustgevend en wordt toegepast bij spanning en als hulp bij het slapengaan. Rozengeur brengt verlichting en harmonie en wordt gebruikt bij stress en gebrek aan zelfvertrouwen.

In de aromatherapie worden de geuren/essentiële oliën meestal in de lucht verspreid door middel van een aromalampje.

Essentiële olieën

Essentiële oliën worden vooral voor hun geur en voor hun energetische werking gebruikt. Dit gebruik stamt al van duizenden jaren geleden in China, India, Perzië en natuurlijk Egypte, waar het gebruikt werd in de geneeskunst en in de kookkunst. Essentiële oliën kennen door hun energetische werking veel toepassingen op het gebied van lichaam en geest. Zelfgenezing,harmonisering, versterking van het afweersysteem, herstel van evenwicht zijn voorbeelden. 
Essentiële oliën vertegenwoordigen de ziel van de natuur waardoor zij op een harmonieuze wijze diep in ons kunnen doordringen. Hun zuiverheid en authenticiteit vindt zijn weerklank in een herkenning die in onze essentie wakker wordt gemaakt.

Essentiële oliën, ook wel etherische oliën genoemd, worden op natuurlijk wijze gewonnen uit bloemen, vruchten, zaden, hout, blaadjes en wortels van bloemen, planten en bomen. Dit kan door middel van enfleurage, destillatie of persing. Vaak zijn er honderden kilos bloemen nodig om 1 kg essentiële olie te produceren, waardoor de waarde van een olie hoog kan oplopen.

Waarschuwingen

  • Essentiële oliën niet op de huid gebruiken, omdat dit irritatie kan veroorzaken.
  • Essentiële oliën niet inwendig gebruiken.
  • Essentiële oliën zijn vluchtig en kunnen brandbaar zijn, dus niet bij open vuur gebruiken.
  • Essentiële oliën buiten bereik van kinderen houden.

Adresgegevens

Sint Agathastraat 21
6287 AJ  Eys
M: 06 54 34 07 79
E: info@wierookenmeer.nl
KvK:17239611

Volg ons

1444669416 Facebook lichtpaars1444669452 Twitter lichtpaars1444669464 LinkedIn lichtpaars

Nieuwsbrief

Als u op de hoogte gehouden wilt worden van ons nieuws en speciale aanbiedingen, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief (maximaal 1x per maand).